Ekoinfon kotisivut

VIERAILUT
LEMPÄÄLÄN
NIKSIGALLERIASSA touko - syyskuu

Otan vastaan 5 - 20 hengen ryhmiä. Pääsymaksu 5 euroa / henkilö, jos omat kahvitarvikkeet on mukana tai sopimuksen mukaan.
Soita niin saat osoitteen. Puh. 0400 626860 Raimo Flink

ELÄMYKSIÄ NIKSIGALLERIASSA.
Päähieronta, kosketushoito ja jäsenkorjaus lämpimässä ja kuivassa brontosauruksen vatsassa toukokuusta alkaen. Varaa aika 050 556 7672 Pia Laaksonen.
Samalla voit tutustua niksigallerian kymmeniin teoksiin Raimo Flinkin opastuksella.

NIKSIKURSSIT
25 - 26 toukokuuta klo 10-17 Lempäälän niksigalleriassa. Rakennamme vm-pinnoitteella sarvikuonolle poikasen ja lentoliskon. Kurssimaksu 50 euroa / päivä. Teokset jäävät galleriaan. Tekijöiden nimet laitetaan teosten kylkeen. Omakustanteinen ruokailu Lempäälän keskustassa. Ilmaiset iltapäiväkahvit kurssipaikalla.

Soita ja varaa paikkasi 0400 626860 Raimo.

TEHOPENKKI = minikasvihuone

Naurispenkki, keskellä Tehopenkki. Lisää kasvua ja suojaa kirvoilta

Uutta perunaa juhannukseksi. Kuva 11.6.18 Harso poistettu.

Tehopenkin kaaviokuva

Suuri minikasvihuone porkkanapenkkinä.

Muutama tehopenkki jäljellä.

Tehopenkki pitää kirvat ym. haittaeläimet poissa ilman myrkkyjä. Tuuletusta ei tarvita, koska ylilämpö poistuu harson läpi. Sadevesi kastelee kasvit, joten ei tarvitse hikoilla kosteassa kasvihuoneessa. 
Myynnissä  on toistaiseksi vain yrttipenkiksi riittäviä Tehopenkkejä. Kehän halkaisija on 65 cm ja korkeus 25 cm. HINTA 50 euroa. Nouto Pirkkalasta tai Lempäälästä.

Porkkana ja kyssäkaalisatoa

Papusato 2 litraa eli 20 000 kg / hehtaari. Normaalisato pellossa 500 - 4500 kg kesästä riippuen.

Jättiporkkana. Paino 700 g ja pituus 31 cm

Tehopenkin idea on yksinkertainen. Pyöreä tai neliön muotoinen Polykarbonaattikehys laskee auringon säteet sivulta päin penkin sisään. Kehyksen päälle pyykkipojilla kiinnitetty kateharso varjostaa helteellä ja päästää liian lämmön pois. Olen mitannut hellepäivinä vain viisi astetta ulkolämpötilaa korkeampia lukemia minikasvihuoneen sisäpuolelta. Siksi erillistä tuuletusluukkua tai -puhallinta ei tarvita kuten perinteisissä kasvihuoneissa. Harso suojaa myös pieniltä yöpakkasilta. Mittasin huhtikuussa aurinkoisena päivänä kehän sisäpuolelta 20 astetta, vaikka ulkona oli vielä pari astetta pakkasta. 
Hyödyllisyysmallisuoja haettu.

Erilaisia "kasvihuoneita."

Tavallinen kasvihuone

Kasvitunneli

Kasvilava

Kasvihuone-, kasvilava ja -tunneli ovat teknisesti toimivia, mutta niiden hoitamisessa on eräitä ongelmia. Kaikki kasteluvesi on kannettava kasveille, koska sadevesi ei sada sisään. Ylilämpö on poistettava helteellä tuuletusaukoista tai puhaltimilla. Kirvat ym. haitalliset hyönteiset pääsevät sisään tuuletusaukosta. Kasvihuoneessa työskentely on usein hiostavaa. Näitä ongelmia ei ole Tehopenkissä

Kasvien tuholaisia

Porkkanakärpänen

Siruetana. Tämänkin torjuu minikasvihuone

Luteita

Papupenkki ja minikasvihuone. Koko 85x85 cm.

Kirvoja.

Kaali- tai lanttuperhosen toukkia